Onze Vereniging

Ikigai Dojo & Sensei Gerald

Welkom bij Ikigai Dojo waar een hecht groepsgevoel en discipline hand in hand gaan, en waar iedereen in staat wordt gesteld om op zijn eigen niveau en naar eigen kunnen, het beste uit zichzelf te halen.

Ikigai Dojo dankt zijn naam aan een Japanse traditie die zegt dat iedereen een ´ikigai´ heeft: een reden van bestaan. Volgens de Japanners is je ´ikigai´ één van de geheimen van een lang, tevreden en gezond leven.

De zoektocht naar deze ´ikigai´ is van groot belang voor Japanners omdat het voldoening en betekenis toe zal voegen aan je leven. Het gaat hier niet perse om wereldveranderende en meeslepende gebeurtenissen of inspanningen die je moet meemaken of doen. De Japanners focussen zich bijvoorbeeld op het verzorgen van hun achter-achter-achterkleinkinderen, het 3x per week vis vangen om hun familie van eten te voorzien of het doorgeven van kennis; geluk zit in kleine dingen!

Mijn persoonlijke ikigai zit voor een groot deel in het kyokushin karate en in het doorgeven van die kennis. Op 6-jarige leeftijd begon ik met karate bij een kleine budoschool in Zoetermeer. Na 2 jaar kwam ik erachter dat ik intensiever wilde trainen en ben daarom overgestapt naar het kyokushinkai karate. Vandaag de dag beoefen ik nog steeds het kyokushin karate en is het een onderdeel geworden van mijn leven. Na 26 jaar hard trainen heb ik in 2018 de kans gekregen om de volgende stap te nemen, namelijk; mijn eigen Dojo (karate school) te openen! Dit is altijd al een droom geweest maar het verwerkelijken hiervan leek soms ver weg te zijn. Gelukkig is het moment toch gekomen! Dit alles motiveert mij om nu ook mijn eigen leerlingen de weg van het kyokushin karate te laten zien en de sport te laten beleven zoals ik dit al doe vanaf 1996.

Mijn doel met Ikigai Dojo is om persoonlijke aandacht te kunnen geven aan alle leerlingen en een ieder op eigen niveau en eigen wijze, de kans te geven zich verder te ontwikkelen. Dit geldt niet alleen voor hun ontwikkelingen binnen de sport, maar ook op het persoonlijk vlak. Ik vind het belangrijk dat mensen vertrouwen hebben in zichzelf, vooral als het om de jeugd gaat. Door te kijken naar wat er al goed gaat en samen te kijken naar actiepunten, komen we tot een gezamenlijk plan van ontwikkeling waarbij we werken naar een mooi einddoel, groot of klein; met elkaar bouwen aan je eigen ikigai!

Gerald Adam

De bond

Ikigai Dojo is aangesloten bij IBK-Kyokushin Nederland

Kaicho Jon Bluming 10e Dan Kyokushin karate heeft 50 jaar geleden niet geweten wat hij vanuit Japan naar Nederland had meegenomen.

Een sport, levenswijze die wordt gekenmerkt door waarheid, uiterste en samenwerking.Vanaf oktober 2013 is er hard gewerkt door een enthousiaste groep leraren met hun dojo’s om samen met alle karateka’s kennis te delen, het niveau te verhogen en vooral vriendschap te onderhouden en verder uit te bouwen